UpdraftPlus koppelen aan een externe locatie

UpdraftPlus koppelen aan externe locatie

Ik kom het wekelijks tegen; websites waar geen back-ups van worden gemaakt. De website eigenaar gaat er vaak vanuit dat de hosting dat regelt of is zich niet bewust van de gevolgen, totdat het een keer mis gaat.

De hosting maakt toch back-ups?

De meeste hostingpartijen maken back-ups van je website, maar dat wil niet zeggen dat jij ze zelf niet hoeft te maken.

  • In de back-up van de hosting zit ook een back-up van je e-mail die je dan automatisch ook terugzet, dat wil je niet.
  • Ook bij de hosting kan er iets misgaan of verloren raken en je kunt hier lang niet altijd de frequentie zelf bepalen.
  • Als er storing is bij de hosting, dan kun je soms niet bij je back-ups.

UpdraftPlus koppelen aan je Google Drive

Wil je het op safe spelen? Neem dan je eigen verantwoordelijkheid voor het maken van back-ups. Zo kun je gebruik maken van de gratis versie van UpdraftPlus. Deze kun je koppelen aan bijvoorbeeld je Google Drive. Dit doe je door de UpdraftPlus plugin te installeren. Of als je deze handleiding via de mail van mij ontvangt, kun je deze stap overslaan, want dan heb ik deze al voor je geïnstalleerd.

Vervolgens zie je bovenin je ‘admin’ balk ‘UpdraftPlus’ staan. Navigeer hier naartoe en ga vervolgens naar ‘Instellingen’. Hier kun je de frequentie van de automatische back-ups instellen. Vervolgens klik je op ‘Google Drive’ en ga je eerst onderaan naar ‘Opslaan’. Zodra je de instellingen hebt opgeslagen, verschijnt er een pop-up waarmee je kunt inloggen bij Google. Log in het met account waar je de back-ups op wilt slaan en volg de stappen.

UpdraftPlus koppelen aan je Dropbox

In de gratis variant kun je er ook voor kiezen om je back-ups op te slaan in je Dropbox. Klik op ‘Dropbox’ in plaats van ‘Google Drive’ en volg de instructies die je te zien krijgt.

Gefeliciteerd! Vanaf nu maak jij je eigen back-ups! ­čśë

Liever helemaal uitbesteden?

Wil je het onderhoud van je websites (waaronder het maken van back-ups) helemaal uitbesteden? Dan is mijn onderhoudsplan wellicht iets voor je!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *