Website gehackt

Is je WordPress website gehackt? Of vermoed je dat je website gehackt is? Ik kan dit voor je controleren en vervolgens je website opschonen en beveiligen. Het is belangrijk dat het opschoonproces goed wordt uitgevoerd, want voor 99% schoon is nog altijd gehackt.

Ik heb een expertise in het opschonen en beveiligen van WordPress websites. Onderstaand vind je een beknopt stappenplan, maar er komt natuurlijk nog veel meer bij kijken.  Verder is het belangrijk dat je jouw website zo snel mogelijk laat opschonen, zodat de schade niet nog groter wordt. Zodra er een gehackte website bij mij binnenkomt, schoon ik deze meestal dezelfde dag nog op.

HackCheck

Checken of je website echt is gehackt.

Back-up

Voordat ik begin met opschonen, maak ik een back-up.

Opschonen

Ik ga je website grondig opschonen en ontdoen van alle malware.

Beveiligen

Na het opschonen ga ik je website beter beveiliging en geef ik je advies.

Veelgestelde vragen

De risico's
 • Je website is mogelijk beschadigd. Hierdoor kun je niet inloggen of is je website zelfs helemaal onbereikbaar.
 • Doordat je website beschadigd of offline is, loop je inkomsten mis.
 • Reputatieschade, omdat je bezoekers naar een malafide website worden doorgestuurd (vaak naar een casino of p*rn* site).
 • Je SEO positie op Google wordt aangetast. Er verschijnen bijvoorbeeld allemaal Chinese tekens in de meta data van je website.
 • Risico op een datalek, wanneer je (klant)gegevens verzameld.
 • Je bezoekers lopen het risico om doorgeleid te worden naar een malafide betaalsite of een site waar hun computer geïnfecteerd raakt met malware.

Ik behandel een gehackte website altijd als spoed. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, brengt een gehackte site nogal wat risico’s met zich mee. En hoe langer je website besmet blijft, hoe groter deze risico’s en de uiteindelijke schade.

Het opschoonproces
 • Bij een gehackte website heb ik toegang nodig tot het controlepanel van de hosting.
 • En natuurlijk jouw factuurgegevens voor mijn administratie.

Zodra een gehackte website bij mij binnenkomt, schoon ik deze bijna altijd binnen 24 uur op. Meestal nog dezelfde dag dus, maar dat is ook afhankelijk van hoe snel en wanneer de juiste gegevens worden aangeleverd.

Ook als je website nog wel te gebruiken is, ondanks de hack, moet ik deze alsnog tijdelijk uit de lucht halen tijdens het opschoonproces. De website wordt pas weer vrijgegeven als deze schoon en beveiligd is. In de meeste gevallen is dit binnen een dag.

Als ik een website opschoon, zorg ik daarna ook voor beveiligingsmaatregelen. Maar het is natuurlijk wel belangrijk dat de website ook continue voorzien wordt van de laatste updates. Zodra de website schoon is, is het ook mogelijk om deze bij mij in onderhoud te plaatsen. Ik zorg dan voor de updates, beveiliging, monitoring en back-ups. Dit verkleint de kans dat je gehackt wordt aanzienlijk.

Na het opschoonproces ontvang je van mij een verslag. Indien noodzakelijk staan hier ook actiepunten in voor jou. Vaak zijn dit ook actiepunten die je zo snel mogelijk dient uit te voeren.

Kosten
 • De kosten voor het opschonen van je website hangt af van verschillende factoren. Ten eerste of je website het enige is wat op je hostingpakket draait, want wanneer er meerdere installaties staan, is de kans zeer groot dat ook de rest besmet is geraakt. Dit kan ik checken zodra ik toegang heb tot het controlepanel van de hosting.
 • Daarnaast bepaald ook het type hack en de mate van vervuiling en beschadiging hoeveel tijd ik nodig heb.
 • Ik houd je tijdens het proces op de hoogte van de kosten, zodat je niet helemaal voor verassingen komt te staan.
 • Het is sowieso mogelijk om even een korte blik te werpen, voordat ik aan de slag ga. Zodat we in ieder geval zicht hebben op het aantal besmette website en de mate van vervuiling. Op basis daarvan kan ik wel een beetje richting geven qua prijs, maar ik kan de prijs nooit volledig garanderen bij gehackte websites.